Fan van Oranje
Nieuws

Zoveel gele kaarten leiden op EK tot een schorsing en in deze ronde vervallen ze.

De UEFA heeft al aangegeven dat zij dit EK extra scherp zal zijn op het agressieve benaderen van een scheidsrechter en dat zij daar snel gele kaarten voor zal trekken. Te weten bij hoeveel kaarten een speler geschorst is, is dan ook van groot belang. Voetbal International zal dit uiteenzetten. Tijdens het EK moeten spelers scherp opletten op het gebruik van gele kaarten. Bij een tweede gele kaart (in verschillende wedstrijden) heeft een speler namelijk al een schorsing van één wedstrijd te pakken. Die schorsing zal onmiddellijk ingaan bij de eerstvolgende wedstrijd. Nadat een speler zijn vierde gele kaart had ontvangen, is hij opnieuw voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst.

Wat zijn de gevolgen van een rode kaart?
Een speler die wordt gestuurd door een directe rode kaart of twee gele kaarten, krijgt automatisch een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd. Wanneer de UEFA ernstige overtredingen vaststelt, kan de UEFA besluiten deze schorsing te verlengen. Deze aanpak kan zelfs doorwerken in andere competities van de UEFA. Wanneer de speler in de finale een rode kaart krijgt, is hij dus geschorst voor de eerstvolgende officiële wedstrijd na het EK. In de Nations League.

Wanneer zijn de gele kaarten vervallen?
Na afloop van de kwartfinale zullen alle gele kaarten die niet tot een schorsing hebben geleid, vervallen. In de halve finale zullen de spelers dus met een schone lei beginnen, indien ze niet in de kwartfinale tegen een schorsing zijn opgelopen. Bovendien vervallen alle kaarten die tijdens het EK niet tot een schorsing hebben geleid na afloop van de finale.

Wat zal er gebeuren met de kaarten uit de kwalificaties?
Alle kaarten uit de EK-kwalificatie en de play-offs die niet tot een schorsing hebben geleid, zijn vervallen. Spelers die nog een schorsing open hebben staan vanuit de kwalificatie, zullen het begin van het EK missen. Op dit toernooi is dat niet het geval.